Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit het buitenland wordt steeds populairder en we snappen eigenlijk wel waarom. Niet alleen kun je duizenden euro’s besparen, maar ook is het aanbod vele malen groter. Ons buurland Duitsland biedt bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod nieuwe auto’s en jonge occasions. In dit artikel zetten we de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland voor je op een rij.

Duizenden euro’s besparen

Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom veel Nederlanders voor een import auto kiezen. Je kunt er namelijk duizenden euro’s mee besparen. In ons kikkerlandje zijn veel nieuwe auto’s te koop, maar hier zit ook vaak een behoorlijk prijskaartje aan. In Duitsland zijn de occasions vaak voordeliger geprijsd. De aanschafprijs van een auto is daar namelijk een stuk lager dan in Nederland. Houd er rekening mee dat je nog wel te maken krijgt met BPM en transportkosten. Als je de belasting slim berekend en de kosten laag houdt, bespaar je alsnog een hele hoop geld. 

Groot aanbod en luxer uitgevoerd

Ben je al een tijdje op zoek naar je droomauto, maar kun je deze niet vinden in Nederland? Er is een grote kans dat je de auto van je dromen in Duitsland wel vindt. Duitsland is natuurlijk veel groter dan Nederland en hierdoor zijn er ook veel meer verschillende auto’s te verkrijgen. Daarnaast zijn de import voertuigen vaak ook luxer uitgevoerd. Een groot deel van de Nederlandse occasions komt uit de lease en zijn om deze reden vaak niet luxe uitgevoerd. Een auto importeren uit Duitsland is dus niet alleen voordeliger, maar je krijgt ook meer luxe voor een betere prijs. 

Waar vind ik mijn droomauto?

Wil je graag een Duitse auto kopen? Dan vraag je je nu waarschijnlijk af waar je moet zoeken. Net zoals in Nederland zijn er veel verschillende autosites waar je op kunt kijken. Bijvoorbeeld op Mobile.de en Autoscout24 vind je een groot aanbod aan nieuwe auto’s en jonge occasions. Je kunt zelf op zoek gaan naar de perfecte auto, maar je kunt ook hulp vragen van een professioneel importbedrijf. Deze keurt elke auto op locatie en haalt het voertuig voor je op. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het importproces.