Occasions

Ben jij aan het oriënteren om een occasion te kopen, ook wel een tweedehands auto genoemd? Dan beschrijven we hieronder wat de voordelen zijn van het kopen van een occasion en waar jij op moet letten.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een occasion?

Als je een tweedehands auto koopt ben je meestal een stuk voordeliger uit qua prijs t.o.v. de aanschaf van een nieuwe auto. Het kan hier wel gaan om duizenden euro’s verschil. Daarbij komt kijken dat een occasion een stuk lager is qua afschrijving, het aanbod enorm ruim is en de levertijd een stuk korter is. Let wel op dat de onderhoudskosten hoger kunnen zijn omdat het vaak gaat om oudere auto’s. Je moet goed nagaan wat de onderhoudshistorie is geweest van de occasion voordat je hem koopt. Denk daarnaast nog verder aan de leeftijd van de auto, de kilometerstand, de staat van de auto en de uitvoering.

Occasion: waar moet je op letten?

Als je een occasion gaat aanschaffen dan moet je goed letten op een aantal belangrijke aspecten. Je moet kijken naar wat voor merk de auto is, wel bouwjaar en wat de onderhoudshistorie is. Zo kan je er bijvoorbeeld achterkomen dat de auto al vaker gerepareerd is aan een bepaald onderdeel en daarom risico’s met zich meebrengt. Het is raadzaam om een occasion te kopen bij bekende dealers als Autoscout24 of Viabovag, dit zijn occasions die gekeurd zijn. Zo weet je zeker dat je een goede tweedehands auto koopt.

Over ons

Daalder Exclusief: voor auto’s en occasions. Hier vind je de laatste nieuwtjes en tips als je een liefhebber bent van auto’s. Heb je een artikel dat je graag op deze website wil plaatsen, of wil je partner worden? Neem dan contact met ons op.