Spatborden voor aanhangers: jouw gids naar de juiste keuze!

Ga je vaak met je aanhanger op avontuur of gebruik je hem af en toe, dan kan deze blog van toepassing zijn voor jou. De meeste mensen onderschatten over het algemeen de waarde van spatborden. Deze schijnbaar simpele toevoegingen aan de zijkant van je aanhanger spelen eigenlijk een superbelangrijke rol.

Waarom zijn spatborden van belang?

Naast dat spatborden verplicht zijn op een aanhanger, voorkomen ze op een regenachtige dag dat jouw aanhanger en lading eruitzien alsof ze door een modderbad zijn gegaan, hier naast spelen ze ook nog een belangrijke rol in het voorkomen van opspattend vuil. Dit draagt bij aan helder zicht voor zowel jou als andere weggebruikers.

Materialen: kunststof, metaal, aluminium traanplaat

Laten we eens dieper ingaan op de verschillende materialen die worden gebruikt om spatborden te maken.

Kunststof spatborden:

Lichtgewicht en functioneel, kunststof spatborden zijn de ideale keuze voor eenvoudige toepassingen en om te voldoen aan wettelijke vereisten. Gemaakt van duurzaam kunststof, bieden deze spatborden bescherming tegen opspattend vuil en regenwater. Het lichte materiaal draagt bij aan het totale laadvermogen van je aanhanger, maar let op, want kunststof spatborden zijn niet geschikt om op te staan.

Metalen spatborden:

Als je op zoek bent naar stevigheid en duurzaamheid, zijn metalen spatborden de juiste keuze. Gemaakt van verzinkt staal, bieden deze spatborden een solide oplossing. Ze zijn sterker dan kunststof spatborden en vallen minder op bij je aanhanger. Deze spatborden zijn geschikt voor verschillende wielmaten en de verzinkte afwerking beschermt tegen roestvorming, waardoor ze een langere levensduur hebben.

Aluminium traanplaat spatborden:

Voor degenen die gaan voor de ultieme combinatie van kracht en lichtheid, zijn aluminium traanplaat spatborden de krachtpatsers onder de spatborden. Deze spatborden zijn niet alleen licht van gewicht, maar ook uitzonderlijk sterk. Gemaakt van hoogwaardig aluminium, zijn ze zelfs geschikt om op te staan, mits het correct gemonteerd is. Ideaal voor situaties waar duurzaamheid en functionaliteit hand in hand gaan.

Spatlappen: voorkom roest op jouw spatbord

Spatlappen worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn erg belangrijk voor levensduur van jouw aanhanger. Een spatlap beschermt jouw spatbord tegen opspattend vuil, zodat jouw spatbord niet begint te roesten. Er zijn 2 types spatlappen, spatlappen van hard rubber en spatlappen van flexibel kunststof. De spatlappen van hard rubber zijn van deze twee opties de duurzame keuze, aangezien deze in het algemeen langer meegaan dan de kunststof spatlappen.

Voor de tandemassers

Wanneer je een tandemasser hebt, is het cruciaal om spatborden te selecteren die beide wielen volledig bedekken. Je kan ook twee losse bestellen. Ook tandem spatborden zijn verkrijgbaar in diverse materialen lees voor de verschillen in materialen het vorige hoofdstuk, zodat je een keuze kunt maken die aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Conclusie: maak de juiste keuze voor jouw aanhanger!

Heb je nog steeds vragen over spatborden voor de aanhanger? Of zit je in dubio over welk spatbord je nu eigenlijk moet kiezen? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect voor advies en een breed aanbod aan spatborden.