Breng je auto naar de garage voor een zomercheck

De vakantie komt er weer aan. Eindelijk heb je tijd om er weer lekker op uit te gaan. Je kunt dagjes weggaan in Nederland, maar ook naar het buitenland op vakantie. De auto is hiervoor nog altijd het populairste vervoersmiddel – zeker voor gezinnen met kinderen. Maar voordat je honderden kilometers richting het zuiden rijdt, is het belangrijk om je auto even goed te checken. Doe daarom altijd een zomercheck van je auto.

Een zomercheck

Helaas wordt een zomercheck te vaak overgeslagen, iets wat erg gevaarlijk is. In de zomer heb je namelijk te maken met andere omstandigheden dan in de rest van het jaar. Je rijdt enorme afstanden naar het buitenland, bijvoorbeeld. Voor je dit doet, wil je zeker weten dat je auto volledig intact is. Je wilt niet plots aan de kant van de weg staan en in een Franse garage met handen en voeten duidelijk moeten maken wat er nu precies gerepareerd moet worden.

Accu en bandenspanning

Om die lange afstanden te kunnen rijden, is het belangrijk dat de bandenspanning in orde is. Ook de accu moet goed zijn. Niet alleen vanwege de grote afstand, maar ook vanwege het landschap in het buitenland. Veel mensen gaan op vakantie naar bergachtige gebieden. Het rijden in heuvels is erg zwaar voor een auto. Het kost enorm veel kracht om de auto naar boven te trekken. Ook hiervoor is een goede accu dus erg van belang.

Oververhitting

Bovendien is het in de zomer vaak erg warm – zowel in Nederland als in het buitenland. Hier kunnen auto’s niet zo goed tegen. Als je auto lang in de zon staat of rijdt, kan deze al snel oververhit raken, met het risico dat deze niet meer werkt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig je koelvloeistof bijvult. Dit kan in de garage worden gedaan tijdens de zomercheck.

Airco bijvullen

Tijdens die lange, hete autoritten kun je natuurlijk niet zonder airco. De tijd dat alleen een raampje opendoen voldoende was, is al lang voorbij. Laat tijdens de zomercheck altijd je airco bijvullen door de monteur. De aircovloeistof sijpelt langzaam uit de airco. Als er een tekort aan is, kan je airco beschadigd raken, waardoor je de hele airco moet laten repareren – en dit is niet goedkoop. Bovendien verbruik je meer brandstof met een kapotte airco. Genoeg aircovloeistof is dus enorm belangrijk.