Wat zijn de voordelen van financial lease?

Wil je een of meerdere auto’s aanschaffen voor je onderneming, maar heb je momenteel niet het gehele aankoopbedrag voorhanden of heb je de bedrijfsgelden nodig voor andere investeringen? Kijk dan eens naar financial lease. Dat zorgt voor een oplossing op maat, óók voor particulieren die van deze leasevorm gebruik willen maken. Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar je lost het bedrag af in vaste maandtermijnen. Je bent direct economisch eigenaar van de wagen, die na aflossing van de laatste termijn volledig jouw eigen bezit is.

Direct economisch eigenaar van de leaseauto

Financial lease is te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek, waarbij je na het aangaan van de hypotheek direct eigenaar van de woning wordt. De bank heeft het huis als onderpand en daarmee de zekerheid dat de woning kan worden verkocht als de hypotheek niet meer kan worden betaald. Bij financial lease staat de auto direct op de balans van jouw bedrijf. Het voertuig wordt gezien als bedrijfseigendom. Hierdoor trek je profijt van verschillende belastingvoordelen, zoals renteaftrek, afschrijven, investeringsaftrek en terugvordering van de btw. Met financial lease houd je je werkkapitaal en kredietfaciliteiten in stand. Dankzij deze aantrekkelijke leasevorm voorkom je dat een grote investering als een auto-aankoop een grote aanslag op de liquiditeitspositie van jouw onderneming vormt. Jouw werkkapitaal en kredietfaciliteiten blijven beschikbaar voor andere noodzakelijke bedrijfsuitgaven.

Profiteer van de vele voordelen van een financial leaseovereenkomst

Met financial lease weet je precies waar je aan toe bent. Je betaalt een vast maandelijks bedrag, waarbij je zelf de looptijd mag bepalen die past bij de afschrijving en de leaseperiode van de auto. De rente blijft gedurende de looptijd van de leaseovereenkomst ongewijzigd. De vele voordelen zijn:

  • Direct eigenaar van de leasewagen. De auto verschijnt op de balans, de rente en afschrijving zijn fiscaal aftrekbaar.
  • Je weet waar je aan toe bent qua vaste maandkosten en looptijd, waarbij je van tevoren duidelijk maakt welk bedrag je wilt aanbetalen en welk bedrag je wilt financieren.
  • Recht op teruggave van de btw en mogelijk recht op investeringsaftrek (bij een auto met een grijs kenteken).
  • De leaseauto vertegenwoordigt aan het einde van de afgesproken looptijd een specifieke waarde.
  • Een nieuwe leaseauto uitzoeken na de looptijd van de financial lease. De oude auto kan worden ingeruild als aanbetaling of inruilbedrag.
  • Auto leasen zonder overhandiging van jaarcijfers. Dit geldt ook voor starters, mkb’ers en zzp’ers.
  • Je kunt diverse soorten voertuigen leasen. Denk aan een personenauto, bedrijfswagen, vrachtwagen en motor.

Goedkoop, betrouwbaar en verantwoord een auto leasen

Financial lease staat voor goedkoop, betrouwbaar en verantwoord een auto leasen. Je krijgt geen ondoorzichtige financiële constructie, maar een vast aflosbedrag, een vaste looptijd en een vaste lage rente. Met gebruik van een leasecalculator kun je zelf jouw termijnbedrag voor een leaseauto bepalen. Selecteer een occasion uit de leasevoorraad van de leasemaatschappij, bereken de leasetermijn en vraag vrijblijvend een offerte aan. Een financial lease auto wordt doorgaans in no-time op eenvoudige wijze geregeld.