Op zoek naar je droomauto? Hier moet je op letten

Is jouw huidige auto nu echt aan vervanging toe? Of ben je al een tijdje op zoek naar je droomauto, maar kan je deze maar niet vinden? Als je een nieuwe auto gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je eerst de keuze maken tussen een gloednieuwe auto of een tweedehands voertuig. Het is natuurlijk ook een optie om een auto te importeren uit het buitenland. Hier is het aanbod namelijk omvangrijk en is de kans groot dat je je droomauto gaat vinden.

Een nieuwe auto of tweedehands?

Voordat de zoektocht kan beginnen, is het belangrijk dat je een aantal dingen op een rijtje zet. Naar welke auto ben je op zoek? Is dit een nieuw model of een wat oudere auto? Het kan namelijk een goede keuze zijn om een tweedehands auto aan te schaffen. Deze kunnen een aantal gebruikerssporen hebben, maar zien er in veel gevallen net als nieuw uit. We raden je aan om voldoende research te doen naar een bepaalde auto voordat je op zoek gaat. Je koopt namelijk niet elke dag een auto en het is daarom belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

Een auto importeren uit het buitenland

Heb je een auto op het oog, maar is deze niet verkrijgbaar in Nederland? Niet alle nieuwe auto’s en occasions zijn in Nederland te vinden. Het kan in veel gevallen zelfs voordeliger zijn om een voertuig aan te schaffen in het buitenland. Veel Nederlanders steken dan ook de grens over om op zoek te gaan naar de perfecte auto. Er zijn veel verschillende Duitse autosites waar je een ontzettend groot aanbod kunt vinden.

  • Mobile.de

Mobile.de is de grootste autosite van Duitsland. Er staan ongeveer 1.5 miljoen auto’s te koop en daarom is de kans groot dat je hier je droomauto vindt. 

  • Autoscout24

Ook Autoscout24 heeft een groot aanbod aan nieuwe auto’s en jonge occasions. Let er wel op dat er meer particulieren en onafhankelijke handelaren adverteren.

  • PKW.de

Een iets minder bekende autosite is PKW.de. Het aanbod is kleiner dan de eerder genoemde sites, maar je kunt hier echte pareltjes vinden.

Hier moet je op letten

Of je nu een nieuwe, tweedehands of import auto gaat kopen, er zijn altijd een aantal zaken waar je op moet letten. Check altijd de kilometerstand van een import auto en tweedehands voertuig. Hier wordt nog steeds erg vaak mee gesjoemeld. Laat altijd een aankoopkeuring doen en controleer de onderhoudsboekjes zorgvuldig. Als er geen boekjes aanwezig zijn, raden we je aan om de koop niet te voltooien. Via deze boekjes kun je namelijk een goed inzicht krijgen van de onderhoudshistorie.